DETOX

Detoks Poznaję

Program dla tych, którzy rozpoczynają swoją przygodę z detoxem

Pierwszy program jest dedykowany dla osób, które dopiero rozpoczynają przygodę z detoksem. Nie są pewne czy warzywno - owocowe smaki przypadną im do gustu. Program zawiera nasze najpopularniejsze soki, które bardzo smakują również dzieciom. Optymalny i zróżnicowany. Kaloryczność: 1318 kcal.

Sprawdź cenę liczby dni, która Cię interesuje:

Cena: --
--

Co znajdę w tym detoxie?

Buenos Dżares

500ml / 184 kcal
Zamknij

gruboskóry ananas

Ananas ma bogate właściwości odżywcze, lecznicze i oczyszczające. Zawiera błonnik, potas, magnez, wapń, fosfor, żelazo, cynk, miedź, mangan, witaminy: A, B1, B2, B6, PP, C, kwas foliowy oraz bardzo istotną bromelainę. Wspomaga procesy trawienne i odchudzanie, usuwa toksyczne produkty przemiany materii, wspomaga leczenie alergii i chorób dróg oddechowych. Ma właściwości przeciwzakrzepowe, przeciwbólowe, odkażające i przeciwzapalne.
Zamknij

jabłko Adama

Jabłko zwiera bardzo duże ilości składników biologicznych potrzebnych organizmowi. Witamina C i P zawarta w jabłkach uszczelnia i uelastycznia naczynia krwionośne, zapobiegając pajączkom. Owoc ten wyrównuje poziom cholesterolu i cukru we krwi, reguluje przemianę materii dzięki dużej zawartości błonnika i pektyn. Polifenole i flawonidy zawarte w jabłku pełnią funkcje antyoksydacyjną, antynowotworową, przeciwzapalną, przeciwmiażdżycową, oczyszczającą organizm i obniżającą ciśnienie krwi. Duża ilość soli zasadowych powoduje, że jabłka odkwaszają organizm. Są bogatym źródłem potasu i żelaza. Wzmacniają serce, układ nerwowy, mięśnie i poprawiają pracę wątroby. Dodatkowo zmniejszają obrzęki, ułatwiają przyswajanie wapnia przez organizm, dzięki czemu wzmacniają zęby, włosy i paznokcie.
Zamknij

Ogórek i jego mundurek

Ogórek zawierają związki o charakterze zasadowym, dlatego doskonale sprawdza się w odkwaszaniu organizmu. Zawiera także niewielkie ilości witaminy K i tych z grupy B, co wzmacnia układ odpornościowy i podnosi poziom energii oraz dodaje skórze blasku. Zawartość potasu sprawia, że ogórek zalecany jest przy problemach z drogami moczowymi, chorobach układu krwionośnego lub reumatyzmie, zaparciach i cukrzycy.
Zamknij

młody szpinak

Szpinak zwiększa odporność organizmu i wspomaga walkę z infekcją pęcherza, dzięki dużej zawartości witaminy C. Duża zawartość łatwo przyswajalnego żelaza przeciwdziała anemii i problemom z koncentracją. Szpinak zawiera także witaminy jak A, B1, B2, E oraz pierwiastki i minerały: magnez, sód, potas, wapń, fluor. Zawarty w nim kwas foliowy sprzyja prawidłowemu rozwojowi ciąży. Szpinak ma zbawienny wpływ na wygląd skóry i opóźnia procesy starzenia dzięki dwóm przeciwutleniaczom, które zawiera – luteinie i beta-karotenowi, oraz witaminom, które wpływają pozytywnie na wygląd. Witamina E chroni płuca przed rakiem, dlatego zalecany jest dla palaczy. Szpinak reguluje odkładanie tłuszczu w organizmie i zwiększa masę mięśniową, pomaga w schorzeniach trzustki, leczeniu zaparć, nadciśnienia, opóźnia postęp choroby Alzheimera.
Zamknij

Tajemniczy jarmuż

To roślina mająca silne działanie antynowotworowe. Zawiera sulforafan, który chroni przed rakiem prostaty, płuc i jelita grubego oraz karotenoidy - przeciwutleniacze, które również hamują szkodliwe procesy oksydacyjne. To warzywo bogate w białko, błonnik i bardzo dużą ilość witaminy C i K. Witamina K ma działanie przeciwrakowe, wpływa na stan kości oraz zapewnia prawidłową krzepliwość krwi. Dzięki dużej zawartości witaminy A jarmuż korzystnie wpływa cerę, włosy i paznokcie. Zawartość wapnia przeciwdziała osteoporozie i wpływa na zdrowy stan zębów. Jarmuż to też ważne źródło potasu, miedzi i manganu. Normuje poziom cukru we krwi, zwiększa odporność, usprawnia metabolizm i wzrok.
Zamknij

Natka wariatka

Natka pietruszki działa antyseptycznie, moczopędnie i przyspiesza proces trawienia. Zawiera duże ilości A i witaminy C. Zawiera także witaminę E, D, K, choć w mniejszych ilościach, a także beta-karoten, żelazo, kwas foliowy niezbędny kobietom ciężarnym, sole mineralne: magnez, wapń, potas, fosfor, cynk, miedź i mangan. Składniki zawarte w natce zwiększają odporność i wpływają korzystnie na wzrok. Dodatkowo zmieniają zapach oddechu, łagodzą nerwobóle, leczą kamicę nerkową, odtruwają organizm, wpływają pozytywnie na wzrok i cerę. Natka ułatwia przyswajanie żelaza z innych produktów, usuwa nadmiar wody, regeneruje włosowate naczynia krwionośne. Łyżeczka natki dziennie zaspokaja nieomal całościowe zapotrzebowanie organizmu na składniki, które zawiera.
Szczegóły

Lemon Zawodowiec

500ml / 272 kcal
Zamknij

pyzata pomarańcza

Pomarańcza zawiera prowitaminę A, B1, B2, C, PP, E, P i B6. Ma także potas, sód, wapń, żelazo i miedź. Zawarta w niej witamina C opóźnia starzenie i wygładza koloryt skóry. Wraz z witaminą A wspomaga produkcję kolagenu, który poprawia jej kondycję. Reguluje pracę jelit, sprawia, że dłużej nie czujesz głodu i obniża poziom cholesterolu we krwi. Pomarańcza zawiera także potas, wapń i beta-karoten, który w błonie śluzowej jelit przekształca się w niezbędny retinol. Zawarte w pomarańczach związki mają właściwości wiązania toksycznych metali i usuwania ich z organizmu, a flawonidy są pomocne w leczeniu cukrzycy, miażdżycy, nadciśnienia, hemoroidów, alergii i mogą chronić przed rozwojem nowotworów.
Zamknij

cytryna i jej kwaśna mina

Cytryna to dobre źródło beta-karotenu, który w błonie śluzowej jelit przekształca się w niezbędny retinol i który uszczelnia naczynia krwionośne. Zawiera m.in. witaminy z grupy B, E, potas, magnez, sód i żelazo. Cytryna jest prawdziwą mistrzynią oczyszczania, bo pobudza procesy trawienne, przyspieszając odchudzanie. Wspiera odporność i łagodzi infekcje, reguluje poziom cholesterolu, pomaga w problemach z krążeniem oraz posiada właściwości odkażające - przyspiesza gojenie ran, leczy trądzik i grzybicę skóry.
Zamknij

garbaty imbir

Korzeń imbiru silnie rozgrzewa, poprawia krążenie, chroni przed infekcjami, leczy przeziębienia, działa przeciwbakteryjnie i przeciwwirusowo. Dodatkowo chroni przed zakażeniami układu pokarmowego, ułatwia trawienie i ma działanie przeciwzapalne. Imbir wykorzystywany jest także przy leczeniu reumatyzmu i zimnicy kończyn.
Szczegóły

Leonardo di Marchwio

500ml / 200 kcal
Zamknij

skrobana marchewka

Korzeń marchwi zawiera bardzo duże ilości beta – karotenu, który w błonie śluzowej jelit przekształca się w niezbędny retinol. Marchewka zawiera duże ilości antyoksydantów, które blokują pochodzące z zanieczyszczonego środowiska związki rakotwórcze, wpływa pozytywnie na układ odpornościowy, kondycję i wygląd skóry oraz wzrok. Marchew obniża również poziom cholesterolu, zapobiega chorobom serca i nowotworom.
Zamknij

pyzata pomarańcza

Pomarańcza zawiera prowitaminę A, B1, B2, C, PP, E, P i B6. Ma także potas, sód, wapń, żelazo i miedź. Zawarta w niej witamina C opóźnia starzenie i wygładza koloryt skóry. Wraz z witaminą A wspomaga produkcję kolagenu, który poprawia jej kondycję. Reguluje pracę jelit, sprawia, że dłużej nie czujesz głodu i obniża poziom cholesterolu we krwi. Pomarańcza zawiera także potas, wapń i beta-karoten, który w błonie śluzowej jelit przekształca się w niezbędny retinol. Zawarte w pomarańczach związki mają właściwości wiązania toksycznych metali i usuwania ich z organizmu, a flawonidy są pomocne w leczeniu cukrzycy, miażdżycy, nadciśnienia, hemoroidów, alergii i mogą chronić przed rozwojem nowotworów.
Zamknij

Bataty od Taty

Jedna z najbardziej odżywczych roślin na świcie, której wartość odżywcza przekracza ponad 50 krotnie wartość odżywczą polskiego ziemniaka! W przeciwieństwie do polskiej bulwy, to warzywo słodkawym smaku można jeść na surowo. Oprócz dużych ilości karotenu i karotenoidów, batat jest bogaty w potas, witaminy B1, B2, PP i C, dzięki czemu spożywanie go zapobiega chorobom serca, zaćmie i wielu nowotworom.
Szczegóły

Beet Happens

500ml / 199 kcal
Zamknij

burak jakich mało

Korzeń buraka jest bogaty w wiele minerałów, m.in. żelaza, wapnia, potasu, magnezu, sodu, miedzi, cynku i innych. Antocyjany zawarte w buraku działają przeciwstarzeniowo, przeciwnowotworowo i zwiększają odporność. Zawarta w soku z buraka glutamina-L wpływa na gojenie się ścian jelit. Burak zawiera dużo kwasu foliowego, więc jest doskonałym jego źródłem dla kobiet ciężarnych. Dodatkowo ma właściwości obniżające ciśnienie i dodające energii, zapobiegające anemii, zwiększające przyswajanie tlenu przez komórki i wspomagające układ krwionośny i odchudzanie.
Zamknij

skrobana marchewka

Korzeń marchwi zawiera bardzo duże ilości beta – karotenu, który w błonie śluzowej jelit przekształca się w niezbędny retinol. Marchewka zawiera duże ilości antyoksydantów, które blokują pochodzące z zanieczyszczonego środowiska związki rakotwórcze, wpływa pozytywnie na układ odpornościowy, kondycję i wygląd skóry oraz wzrok. Marchew obniża również poziom cholesterolu, zapobiega chorobom serca i nowotworom.
Zamknij

pyzata pomarańcza

Pomarańcza zawiera prowitaminę A, B1, B2, C, PP, E, P i B6. Ma także potas, sód, wapń, żelazo i miedź. Zawarta w niej witamina C opóźnia starzenie i wygładza koloryt skóry. Wraz z witaminą A wspomaga produkcję kolagenu, który poprawia jej kondycję. Reguluje pracę jelit, sprawia, że dłużej nie czujesz głodu i obniża poziom cholesterolu we krwi. Pomarańcza zawiera także potas, wapń i beta-karoten, który w błonie śluzowej jelit przekształca się w niezbędny retinol. Zawarte w pomarańczach związki mają właściwości wiązania toksycznych metali i usuwania ich z organizmu, a flawonidy są pomocne w leczeniu cukrzycy, miażdżycy, nadciśnienia, hemoroidów, alergii i mogą chronić przed rozwojem nowotworów.
Zamknij

cytryna i jej kwaśna mina

Cytryna to dobre źródło beta-karotenu, który w błonie śluzowej jelit przekształca się w niezbędny retinol i który uszczelnia naczynia krwionośne. Zawiera m.in. witaminy z grupy B, E, potas, magnez, sód i żelazo. Cytryna jest prawdziwą mistrzynią oczyszczania, bo pobudza procesy trawienne, przyspieszając odchudzanie. Wspiera odporność i łagodzi infekcje, reguluje poziom cholesterolu, pomaga w problemach z krążeniem oraz posiada właściwości odkażające - przyspiesza gojenie ran, leczy trądzik i grzybicę skóry.
Szczegóły

Soko Chanelle

500ml / 463 kcal
Zamknij

skubane migdały

Migdały zawierają zdrowe, nienasycone kwasy tłuszczowe, które korzystnie wpływają na tkankę mózgową i układ sercowo-naczyniowy. Są też źródłem błonnika poprawiającego pracę jelit oraz składników mineralnych i witamin. Zawierają argininę, czyli aminokwas, który wchodzi w skład karnityny poprawiającej wydolność mięśni. Migdały bogate są w substancje o właściwościach antyoksydacyjnych, przeciwzapalnych i zwalczających wolne rodniki. Ponadto obniżają poziom złego cholesterolu, chronią przed cukrzycą, obniżają wchłanianie glukozy w jelitach, chronią przed przeziębieniami, wpływają korzystnie na laktację, zmniejszają ryzyko wystąpienia miażdżycy, zawału mięśnia sercowego i udaru mózgu, wpływają pozytywnie na pracę umysłową i wygląd skóry.
Zamknij

Owoce daktyLove

Daktyle zawierają witaminę A, B1, B2, B3, PP oraz C. Są dobrym źródłem potasu, fosforu, żelaza, wapnia, magnezu, chromu i błonnika. Działają pozytywnie na kondycje oczu, właściwą pracę mózgu i koncentrację. Poza tym daktyle zwiększają odporność, przeciwdziałają wolnym rodnikom, usprawniają metabolizm, regulują nadciśnienie, zmniejszą skutki stresu, usprawniają pracę serca, przeciwdziałają osteoporozie.
Zamknij

Laska Wanilia

Wanilia pobudza, poprawia nastrój, łagodzi nastroje depresyjne i lękowe, wzmacnia organizm, opóźnia procesy starzeniowe.
Zamknij

Ciemnoskory cynamon

Cynamon to popularny kiedyś lek na przeziębienia, który świetnie rozgrzewa, działa przeciwbakteryjnie i wzmacnia osłabiony organizm. Poza tym usprawnia pamięć, zmniejsza przekrwienie błony śluzowej nosa, łagodzi niestrawność, pobudza produkcję soku żołądkowego, działa rozkurczowo. Jest źródłem błonnika, żelaza, wapnia i manganu. Jest naturalnym antyoksydantem: wspomaga zwalczanie wolnych rodników, przez co opóźnia proces starzenia się komórek, zapobiega nowotworom i chorobom układu krwionośnego, ma właściwości przeciwgrzybiczne i anty-alergiczne.
Zamknij

Król Kardamon

Kardamon wzmacnia organizm, ma właściwości antyseptyczne, przeciwalergiczne, pomaga leczyć raka jelita grubego, ułatwia trawienie białek. Pomaga w oczyszczeniu organizmu z toksyn, usuwa nagromadzony wapń i mocznik w nerkach. Jest źródłem potasu, wapnia i magnezu, a także manganu i żelaza.
Zamknij

gruszka z fartuszka

gruszka z fartuszka
Zamknij

sól z Everestu

różowa sól himalajska
Szczegóły

Chcesz dostawać wiadomości o Juicingu? Zapisz się do newslettera!