sok

Buenos Dżares

Zamknij

gruboskóry ananas

Ananas ma bogate właściwości odżywcze, lecznicze i oczyszczające. Zawiera błonnik, potas, magnez, wapń, fosfor, żelazo, cynk, miedź, mangan, witaminy: A, B1, B2, B6, PP, C, kwas foliowy oraz bardzo istotną bromelainę. Wspomaga procesy trawienne i odchudzanie, usuwa toksyczne produkty przemiany materii, wspomaga leczenie alergii i chorób dróg oddechowych. Ma właściwości przeciwzakrzepowe, przeciwbólowe, odkażające i przeciwzapalne.
Zamknij

jabłko Adama

Jabłko zwiera bardzo duże ilości składników biologicznych potrzebnych organizmowi. Witamina C i P zawarta w jabłkach uszczelnia i uelastycznia naczynia krwionośne, zapobiegając pajączkom. Owoc ten wyrównuje poziom cholesterolu i cukru we krwi, reguluje przemianę materii dzięki dużej zawartości błonnika i pektyn. Polifenole i flawonidy zawarte w jabłku pełnią funkcje antyoksydacyjną, antynowotworową, przeciwzapalną, przeciwmiażdżycową, oczyszczającą organizm i obniżającą ciśnienie krwi. Duża ilość soli zasadowych powoduje, że jabłka odkwaszają organizm. Są bogatym źródłem potasu i żelaza. Wzmacniają serce, układ nerwowy, mięśnie i poprawiają pracę wątroby. Dodatkowo zmniejszają obrzęki, ułatwiają przyswajanie wapnia przez organizm, dzięki czemu wzmacniają zęby, włosy i paznokcie.
Zamknij

Ogórek i jego mundurek

Ogórek zawierają związki o charakterze zasadowym, dlatego doskonale sprawdza się w odkwaszaniu organizmu. Zawiera także niewielkie ilości witaminy K i tych z grupy B, co wzmacnia układ odpornościowy i podnosi poziom energii oraz dodaje skórze blasku. Zawartość potasu sprawia, że ogórek zalecany jest przy problemach z drogami moczowymi, chorobach układu krwionośnego lub reumatyzmie, zaparciach i cukrzycy.
Zamknij

młody szpinak

Szpinak zwiększa odporność organizmu i wspomaga walkę z infekcją pęcherza, dzięki dużej zawartości witaminy C. Duża zawartość łatwo przyswajalnego żelaza przeciwdziała anemii i problemom z koncentracją. Szpinak zawiera także witaminy jak A, B1, B2, E oraz pierwiastki i minerały: magnez, sód, potas, wapń, fluor. Zawarty w nim kwas foliowy sprzyja prawidłowemu rozwojowi ciąży. Szpinak ma zbawienny wpływ na wygląd skóry i opóźnia procesy starzenia dzięki dwóm przeciwutleniaczom, które zawiera – luteinie i beta-karotenowi, oraz witaminom, które wpływają pozytywnie na wygląd. Witamina E chroni płuca przed rakiem, dlatego zalecany jest dla palaczy. Szpinak reguluje odkładanie tłuszczu w organizmie i zwiększa masę mięśniową, pomaga w schorzeniach trzustki, leczeniu zaparć, nadciśnienia, opóźnia postęp choroby Alzheimera.
Zamknij

Tajemniczy jarmuż

To roślina mająca silne działanie antynowotworowe. Zawiera sulforafan, który chroni przed rakiem prostaty, płuc i jelita grubego oraz karotenoidy - przeciwutleniacze, które również hamują szkodliwe procesy oksydacyjne. To warzywo bogate w białko, błonnik i bardzo dużą ilość witaminy C i K. Witamina K ma działanie przeciwrakowe, wpływa na stan kości oraz zapewnia prawidłową krzepliwość krwi. Dzięki dużej zawartości witaminy A jarmuż korzystnie wpływa cerę, włosy i paznokcie. Zawartość wapnia przeciwdziała osteoporozie i wpływa na zdrowy stan zębów. Jarmuż to też ważne źródło potasu, miedzi i manganu. Normuje poziom cukru we krwi, zwiększa odporność, usprawnia metabolizm i wzrok.
Zamknij

Natka wariatka

Natka pietruszki działa antyseptycznie, moczopędnie i przyspiesza proces trawienia. Zawiera duże ilości A i witaminy C. Zawiera także witaminę E, D, K, choć w mniejszych ilościach, a także beta-karoten, żelazo, kwas foliowy niezbędny kobietom ciężarnym, sole mineralne: magnez, wapń, potas, fosfor, cynk, miedź i mangan. Składniki zawarte w natce zwiększają odporność i wpływają korzystnie na wzrok. Dodatkowo zmieniają zapach oddechu, łagodzą nerwobóle, leczą kamicę nerkową, odtruwają organizm, wpływają pozytywnie na wzrok i cerę. Natka ułatwia przyswajanie żelaza z innych produktów, usuwa nadmiar wody, regeneruje włosowate naczynia krwionośne. Łyżeczka natki dziennie zaspokaja nieomal całościowe zapotrzebowanie organizmu na składniki, które zawiera.
Najlepszy wybór na dzień dobry! Dzięki niemu każdy pokocha zielone warzywa. Niezwykle bogaty w składniki sok, który da organizmowi solidny kop energii. Przyjemny, lekko słodkawy w smaku. Polecany szczególnie osobom, które zaczynają przygodę z juicingiem. Doskonały również dla dzieci. Spożyć przed upływem 48 godzin. Rozwarstwienie się soku, wytrącenie osadu lub lekka zmiana koloru jest zjawiskiem naturalnym i nie oznacza utraty właściwości. Soki należy przechowywać w lodówce i wyciągnąć z niej na godzinę przed planowanym wypiciem. Żaden z naszych soków nie zawiera dosładzaczy, w tym cukru, jego zastępników i syropów. Cała słodycz pochodzi z natury. Pojemność: 500 ml, 170 kcal.
  • słodycz
  • zdrowie
  • ostrość
  • uroda
  • pobudzenie
  • umysł
Cena: 29.00

Chcesz dostawać wiadomości o Juicingu? Zapisz się do newslettera!